Το θέμα της φύσης του Χρόνου είναι από τα πιο δημοφιλή θέματα παγκοσμίως.

Η Αίσθηση του Χρόνου είναι διαφορετική από στιγμή σε στιγμή, από άνθρωπο σε άνθρωπο, από μέρος σε μέρος. Τόσο μεταβλητή ανάλογα με τις συνθήκες, ώστε να μπορεί να επηρεάζεται κατά το δοκούν ή ακόμα και να ταυτίζεται με ένα Δεδομένο Σύστημα Χρόνου.

Το σκεπτικό που οδήγησε στην έκδοση των Κυκλικών Ημερολογίων ενσωματώνει δύο πεποιθήσεις:

  • πως αλλάζοντας την αντίληψή μας για τον Χρόνο, αλλάζει τελικά η ίδια μας η αίσθηση για Αυτόν και την ίδια μας τη ζωή
  • πως το ημερολόγιο είναι βασικό εργαλείο διαμόρφωσης της αντίληψης για το χρόνο.

Η κυρίαρχη ιδέα στα ημερολόγια αυτά είναι η Κυκλική Φύση του Χρόνου. Ο ηλιακός ετήσιος κύκλος των εποχών και ο σεληνιακός συνοδικός μηνιαίος κύκλος απεικονίζονται με τρόπους που αναδεικνύουν την έννοια του ρυθμού ενώ παράλληλα συνιστούν λειτουργικά ημερολόγια.

Ο στόχος της δημιουργίας των Κυκλικών Ημερολογίων είναι να παραβάλλουν με το συμβατικό δυτικό ημερολόγιο ένα εναλλακτικό πλαίσιο αντίληψης του χρόνου που φέρνει τον άνθρωπο σε καθημερινή επαφή με τους κοσμικούς ρυθμούς και την διαισθητική φύση του. Να παραβάλλουν τον κύκλο με την ευθεία, τη Σελήνη με τον Ήλιο, τη διαίσθηση με τη λογική, την αειφορία με την συνεχόμενη ανάπτυξη. Να αφυπνίσουν την αίσθηση του ρυθμού, του μέτρου και της αρμονίας.

Για κάποιες λειτουργίες του ιστοτόπου χρησιμοποιούνται cookies. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας εδώ, αποδέχεστε τη χρήση τους.

Περισσότερες πληροφορίες Εντάξει