Οι γραφικές τέχνες είναι ένας πολύ ευρύς επαγγελματικός κλάδος. Περιλαμβάνει κατηγορίες επαγγελμάτων όπως π.χ. τις εκτυπώσεις που επίσης περιλαμβάνουν υποκατηγορίες ανάλογα με τις μεθόδους εκτύπωσης και συνεργάζονται με ένα επίσης ευρύ δίκτυο επαγγελμάτων. Είναι σκόπιμο ο γραφίστας (graphic designer) να έχει την καλύτερη δυνατή γνώση των δυνατοτήτων αυτής της βιομηχανίας, προκειμένου να υλοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτά που σχεδιάζει.

Τα πάσης φύσης έντυπα, οι συσκευασίες, οι εφαρμογές στην διαφήμιση εξωτερικών χώρων, οι επιγραφές εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, απαιτούν διαφορετική προσέγγιση σε πολλά επίπεδα και βέβαια την αρμόζουσα τεχνογνωσία και τον κατάλληλο εξοπλισμό για να περατωθούν.

Αν στα παραπάνω προστεθεί και μια συνεχώς ανανεωνόμενη γκάμα υλικών που προσφέρονται, γίνεται αντιληπτό πως ο γραφιστικός σχεδιασμός δεν είναι απλά "μια ιδέα στο χαρτί" (ή στην οθόνη) αλλά η μελέτη των επικοινωνιακών αναγκών προϊόντων και υπηρεσιών και η προβολή των αποτελεσμάτων στον ...υλικό μας κόσμο! Εμείς τουλάχιστον έτσι τον προσεγγίζουμε...

Για κάποιες λειτουργίες του ιστοτόπου χρησιμοποιούνται cookies. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας εδώ, αποδέχεστε τη χρήση τους.

Περισσότερες πληροφορίες Εντάξει