Η καταχώρηση ενός ονόματος χώρου (domain name), η φιλοξενία ιστοσελίδων και η κατασκευή του ιστοχώρου είναι διακριτές υπηρεσίες.

Μπορείτε να προχωρήσετε μεμονωμένα στην κατοχύρωση του domain name σας πριν κάνετε άλλο βήμα. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ήδη χώρος φιλοξενίας. Είναι όμως πολύ σημαντικό να βρεθεί το κατάλληλο domain name. Δεν είναι από τα πράγματα που διορθώνονται εύκολα όταν το site σας θα είναι ήδη online για κάποιο χρονικό διάστημα…

Παρομοίως μπορείτε να εξασφαλίσετε χώρο φιλοξενίας του web site σας. Καλό θα ήταν όμως να γνωρίζετε τις ανάγκες που θα προκύψουν από την δημιουργία και τη λειτουργία του. Μπορεί μια λάθος επιλογή να μην είναι τόσο επιζήμια όσο ενός ακατάλληλου domain name αλλά αν μη τι άλλο θα ανεβάσει τελικά το κόστος που αρχικά προσπαθήσατε να αποφύγετε.

Παρότι λοιπόν οι παραπάνω υπηρεσίες είναι ανεξάρτητες, κατά κανόνα η διαχείριση τους γίνεται από αυτόν που κατασκευάζει τον ιστοχώρο.

Για κάποιες λειτουργίες του ιστοτόπου χρησιμοποιούνται cookies. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας εδώ, αποδέχεστε τη χρήση τους.

Περισσότερες πληροφορίες Εντάξει